pátek 31. prosince 2010

Co do Nového roku a nového roku?

V tomhle roce jsem asi stihl všechno, co jsem stihnout chtěl. Dvojka nula jednička a zase nula byly ve znamení velkých pravd, zákeřných odhalení, nespoutaného chlastání a jiných zhovadilostí. Splnil jsem si další Rock for People, kterej byl pro mě svým způsobem zásadní, byl jsem na koncertě Kryštofů, viděl jsem další Cimrmanovskou hru v divadle, povedlo se mi zahubit v sobě tu rumovou vílu a ubytoval jsem v sobě jednu vodkovou. Taky jsem se zúčastnil koncertu Disco Ensemble a ovládl to nejvíc v životě. Nebudu to počítat, nemá to cenu.

Místo toho teď uzavírám sázky na příští rok, mám poslední den, kurz je luxusní, tak vzhůru plánovat, co všechno musím stihnout v novým roce dvacet jedenáct:

1. koncert Hurts v Praze - protože jsem od Ježíška z Fučíkovy z Bučovic (Fanovi posílám nejvřelejší díky od topení, kde právě sedím - i kdybych snad chtěl posílat chladné díky, neměl bych šanci) dostal lístek, hodlám si to 13.3. v Lucerně užít jak prase, aby mě pak ráno všecko bolelo a budu se s nima loučit, zatímco bude mrholit.

2. RFP 2011 - Tohle je bez debat nejvyhypeovanější (mnou samozřejmě) událost příštího léta. Těším se hlavně na Mňágu a Žďorp, plánuju proniknout na stage.

3. brigáda na léto - neeeeee snad, že by letošní brigádničení jako plavčík bylo špatný, aspoň jsem se pobavil, ale příští rok už bych rád našel práci, která bude mít i lákavější finanční ohodnocení, třeba prostituce nebo tak.

4. literárně-osvětový rozvoj ducha - sice jsem v páté třídě začal psát svoji třináctidílnou ságu o samurajích, kteří měli se samuraji společný velký hovno, dokonce jsem napsal i dva díly a rozepsal ten třetí, ale když jsem tu nedokončenou trilogii po letech vytáhnul na světlo a přečetl ji svým božím okem, strašně jsem se pobavil. Nikdy jsem nevěřil, že z dobrodružného příběhu pro starší deseti let může vzniknout biografická satyra a cesta do hlubin školákovy duše. Ale tak byla to pátá - osmá třída, na to nezapomínejme. Každopádně, mám větší plány, příští rok ten svůj chystaný původní psychologický román s prvky sci-fi a dobré nálady minimálně rozepíšu. A pokud to bude opět sračka, jednou se mi to snad povede a pak to i s tou mojí prvotinou vydražím nadrženým fanynkám. Prostě chci slávu a prachy, kdo ne?

5. seriály - stáhnu jich ještě víc, budu se dívat na ještě víc seriálů, navíc se podívám i na první sérii Dr. Who (aby Hurley s Mystikem nemrmlali), na první sérii Castla, dodívám se na kompletní BSGčko a dám si maraton Lost a Gilmorek.

6. energie - omezím pití redbullů, zaútočím na svou hladkou i příčně pruhovanou svalovinu, kafe jen střídmě a spát budu chodit dřív, třeba už v jednu ráno nebo tak nějak

7. řidičák - začnu hned v lednu/únoru pěkně zostra. Jakožto technický antitalent a lempl mám asi největší šanci stát se aspirantem na překonání rekordu v nejvíce pokusech, po kterých ten řidičák třeba na konci (tipuju tak někdy po osmnácté) dostanu z milosti.

8. ani ránu bez Koránu - zaměřím se na duchovno, přečtu si Bibli (i tu satanistickou) a Korán a všema třema budu elegantně pohrdat, odsuzovat papeže a klasicky navážu na svoji agnostickou víru.

9. závislosti - prodloužím svůj rekord o další rok nekouření (už to bude 18 let, ty vole!), pití alkoholických nápojů buď omezím anebo neomezím, podle toho, jak se mi bude chtít a kolik budu mít peněz. Na Facebook budu chodit pořád, protože ho mám rád a navíc se tam můžu smát strašně moc lidem za to, jak jsou strašně moc hloupí. Kvalitní hudbu poslouchat nepřestanu ani v suplovaných hodinách angličtiny a minimálně jednou měsíčně půjdu do kina a do divadla.

Poslední - desítka - už je jen přání do Nového roku, abych při bujarém oslavování nepoblil žádného ze svých přátel a cestou domů si neznačkoval svoje teritorium. Sice se řekne: "Mami, to je jenom jednou za rok," ale člověk pak nesmí chodit na ty hody a ostatky a všechny jiný akce, obzvlášť ty, kde se dá lehce zpicérkovat (sám už nevím, kde to slovo vzniklo, ale rozhodně to bylo na počest tohoto restauračního zařízení http://www.ristorantesole.eu)

Nejdůležitější je určit si priority a když si je během roku změníte, vždycky to můžete svést na to, že jste si je sepsali na silvestra a byli jste úplně na šrot.

Tak šťastný nový rok, mí drazí čtenáři.

3 komentáře:

  1. Božíčku, Symbiotic žije!

    (BTW: toho Doctora jsi měl stihnout ještě letos!)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty vole, dávat Doctora Who? Upřímnou soustrast.

    OdpovědětVymazat
  3. Tyyy jo... Už se těším, až mě svezeš - teda až s tím řidičákem ;-)

    Jo, ale... ty vlastně stejně nebudeš moc jezdit, že???...




    ...když pořád piješ ;-)

    OdpovědětVymazat