čtvrtek 24. prosince 2009

Nesem vám noviny, čtěte!


Nejsou noviny, jako noviny. Některý vycházej na netu a některý zas papírově, všechny ale píšou o tom samým. Akorát jinak. Není blogger jako blogger. Já jsem jeden z nich a o Vánocích píšu jako hromady jiných bloggerů, píšu o tom samým - a přece jinak. Na těchhle Vánocích je hrubý to, že si můžete vybrat mezi novinama, mezi bloggerama, můžete si dokonce vybrat i vlastní vánoční večeři.

Že jsou v Praze ujetí, to se ví od té doby, co ji založila (k)něžná Libuše. Fluf možná drmolí něco o tom, že Brno je ještě horší, ale Fluf je z Olomouce, takže se mu ty plivance mezi oči hrozně těžko uvěří. Ale ani v Brně a ani v Olomouci určitě nejijou místo kapra šneky. I když my říkáme "nejijou" místo "nejí" či "nejedí", šnekama se fakt necpeme. Já akceptuju, když si někdo udělá na večeřu řízek, protože je alergickej na ryby, jsem v pohodě i se smaženým sýrem, když je někdo vegetarián anebo když si třeba osmaží tofu, když je někdo fakt srdcař-vegan, pochopím, když někdo nechce kapra a místo něj si uloví žraloka, kosatku nebo rejnoka, ale tyvole, kterej barbar jí na večeřu šneky (pokud vynechám menšinu Francouzů)?

Takže se prosimváspěkně vzpamatujte a udělejte si na štědrovečerní večeři něco fakt tradičního, dejte si pod talíř rybí šupina, která vám má údajně přinést do peněženky samý peníze (letos si tam pro sichr dám radši dvě), ať vám zaskočí kost v krku, protože lepší vytahovat na pohotovosti kost než lít do chřtánu glycerol, aby vám rozpustili zašprajcovanýho slimáka.

Musím jim to ale odpustit, oni za to nemůžou, že jsou z Prahy. Krásný Vánoce, drazí čtenáři.

6 komentářů:

  1. Tak mladej a z takový díry a už si troufá na pražáky, jo?:) Co se nejprve sundat okolní díry? Jsem slyšel, že Kožušice jsou lepší než Milonice:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tady se někdo koukal do mapy :D Kožušice jsou díra. Soudím to podle toho, že jsem tama kdysi jenom projížděl :)

    OdpovědětVymazat
  3. A neviděl jsi náhodou zprávy na ČT1 (myslela jsem, že bývají seriózní!), asi dva dny zpátky? Byla tam reportáž o tom, jak se hasiči z Kožušic hádají se sousedníma "dobrovolníkama" o nějaký starý přilby - čí vlastně jsou... ? No příspěvek za všechny prachy. A to v hlavním vysílacím čase!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Já nevim, já se na tu televizu moc nedívám :) A už vůbec ne na zprávy. Ale jako Kožušice? Chááá!

    OdpovědětVymazat
  5. Nekoukám do mapy. Od tamať je babička:) Odkud je děda vytasím ve vhodný čas:)

    OdpovědětVymazat
  6. Hrubý! Kožušice jsou ale furt díra :) A je to asi patnáct minut cesty. Až zas někdy pojedeš k babičce, stav se :)

    OdpovědětVymazat