čtvrtek 18. března 2010

Karneval a neplánovaná početí

Když jsem byl malý, nikdy jsem se neúčastnil debat o svém budoucím povolání. Zatímco se školka rozdělila na pět táborů: princezny, kosmonauty, kovboje, paní učitelky a policajty, já se zabarikádoval v perníkové chaloupce, nakradl jsem si nějaké plastové potraviny z improvizované kuchyňky v rožku a na tomto neutrálním území nikoho jsem z okýnka sledoval, jak kolem mého království probíhá válka. Občas jsem se pootevřel vrátka, vystrčil dva prstíčky a zařval, že kovboj ani princezna není povolání. Ale děti byly v té době církev a já Galileo. Děti byly svině a já měl pravdu.

V neděli jsem dostal nabídku, jestli nechci napsat článek do novin o dětském karnevale. Chtěl jsem, to víte, že jsem té příležitosti rád využil, ale abych vůbec věděl, o čem psát, musel jsem se toho stát svědkem na vlastní oči. Přemluvil jsem Madli, ať tu vraždu absolvuje se mnou.

Karneval začal ve tři a sešlo se tam asi 50 prcků v maskách. Většina pravděpodobně ještě stále věřila tomu, že budou princeznami, kovboji, vojáky, vodníky nebo kuchaři. Raritou byl zaměstnanec z Mongolska: Čingischán. Já jsem tentokrát neměl to srdce brát těm dětem iluze a nechal jsem je snít. V průběhu tří následujících hodin jsem učinil následující objevy:

#1 0,05 l rumu za 20,- Kč! No bylo by to sice terno, ožrat se za takovou krásnou cenu a pak kalit mezi dětma, vyřvat si hlasivky na Maxim Turbulenc, trhat princeznám závoje a vyhazovat lupiče z oken, ale až takovej hardcorista nejsem. Stejně nechápu, jak někdo může na dětským karnevale chlastat. Možná to měli schovaný na afterparty.

#2 Děcka jsou čím dál větší potvory. Bezelstný úsměv udělá andílka i z parchanta s páčidlem v ruce. Jde jim hlavně o to, aby dostali dva oplatky, víc kokin a vyhráli v tombole úplně všechno. Když před ně postavíte misku s čokoládou, dokážou si navzájem zatančit na ksichtu foxtrot. Chovají se jak důchodci v Kauflandu. Do toho všeho jsou drzí, za každou větu strčí pičuvole a nedají se zvládnout. Ani bych se nedivil, kdyby se nějaká rodička v půlce sbalila a odešla na potrat. Takový smrady vychovávat, to je o život.

#3 DJ na karnevale byl stejnej, jako ten chlapík z ostatků. Schválně, jestli za ním někdo přišel a zeptal se, jestli mu zahrají nějakej ploužák z Princů, kteří jsou na draka, protože se chce líbat se svou školkovou láskou. Ne. Určitě nikdo. Nikdo není takovej blázen. Jenom já.

#4 Když po dětech chcete, aby přestaly vyvádět, dejte jim balónky. Netřeba se rozepisovat, video určitě postačí:


Jaké z této nebajky plyne ponaučení? KONDOMY! Holky, jestli nechcete fakany, noste je furt při sobě, chlapi nemůžou myslet na všechno. Takový kondom navíc můžete nafouknout, takže z něj hned máte prima balónek. A vsadím se, že se z nich dá pít i rum.

Až budu velký, určitě nebudu takovej blbec jako dneska. Poněvadž zatímco se vám tu sepisuju s blogem, v Praze si Jared Leto lakuje nehty a zvýrazňuje oční stíny. A já na tom koncertě budu chybět. Snad mi vydají aspoň ten článek v novinách.

2 komentáře:

  1. Pak dej vědět, jestli článek vyšel - máš na mysli náš super-extra-skvělý Vyškovský deník ?! :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Dude, "pičavole" je základ:) S Kennethem na střední jsme to postupně rozvíjeli, takže nejrpve bylo "pičovole", pak "pičo-kennethe-vole", po té "pičo-kennethe-demente-metalsmrdí-debile-chuju-vole" a nakonec to vyhrotili do ukončení vět, kterými jsme zabili celou desetiminitovou přestávku. Byla to fuška, aby se ty nadávky v tom neopakovali v rámci jednoho "ukončení věty":)

    Zvěstuju těm děckám velkou budoucnost:)

    OdpovědětVymazat