neděle 27. září 2009

FM [70%]

Chcete nový britský seriál s britským humorem, britskými (noo) herci a britskou hudbou, odehrávající se v Británii? Kdybych nejmenoval tu hudbu, mohli byste si stáhnout IT Crowd a udělat jen dobře. V tomhle případě ale volba padá na nový šestidílný seriál, který má s IT Crowd nemálo společného.

Kromě všeho, co můžeme nazvat britským jde také o hlavního herce Chri
se O'Dowda - DJ Lindsay Carol -, 20ti minutových šest dílů (a zase IT) a rádiové prostředí se dvěma muži a jednou ženou. A ta jim vládne (což se o IT Jen říct nedalo).

Každý díl vypadá asi takto:
Lindsay se snaží dostat ženu, jenže je to ňouma a pokazí, co se dá. Rádiový kolega Dom má zase problémy s pitím a píchá mámy svých kamarádů. Jane zase nabíjí koho může a jako jediná z těch tří se nejvíce (asi na 376 m) přiblížila slovnímu spojení "as normal as possible". A k těmto třem přátelům se každý díl přidává jedna známá kapela a jejich krátký hudební výstup ON AIR. A do toho řada komických situací.

Známí The Wombats (200ka), Ladyhawke (200ka, navíc je to krásná holka!!!), The Subways (!), Sway (to myslím byli ti cvoci s ptákama), Guillemtos (nebo s těma ptákama byli tihle?) a The Charlatants (zněli dobře). ČSFD také zmiňuje, že se tam mihnou nějaké ty hvězdy jen na pár minut, ale beztak by vám to nic neřeklo, protože já půlku (přesněji 3) z těch interpretů vůbec neznám, takže tamti neznámí nemaj šanci.

Nápad je to dobrý. Herci jsou taky dobří. Vtipy jsou někdy perfektní! Absence umělého smíchu tomu dodává kapku vážnosti, která se tam ale vůbec nehodí a proto na tom seriál dost ztrácí. Jako oddychovka na jeden večer to naprosto stačí, pak si pustíte buď hodně dobrou komedii anebo hodně psycho film. FM. Forever <=> Music.

2 komentáře:

  1. Takže britskej humor vykoupenej britskejma kapelama jo? Hned jak přijdu večer domů, žhavím rapid, je na čase dát brihumoru šanci:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli se ti nelíbilo IT, tak tohle nevim nevim. Slabej odvar.

    OdpovědětVymazat