neděle 13. září 2009

První stovka pokořena

Náš závod za hudební debarbaraci nabírá obrátek. S Flufem a Gůdym úspěšně "koříme" a boříme další a další alba (Gůdy má trošku zpoždění) a úspěšně překračujeme v pořadí sté album (Fluf se malinko loudá). Netřeba skrývat, že jsem většinu dosavadního závodu nasadil tempo, vysokou laťku (až tak vysoká nebyla, jak si ještě povíme) a úspěšně se dral hudebními počiny a se svou mačetou jsem se tím pralesem tónin prosekával jako pravý Musicana Jones. Každé správné dobrodružství musí mít konec, tentokráte v podobně artefaktu #1, který je tak tajemný, že sám nevím, po čem vlastně takovou dobu pasu. A každé správné dobrodružství musí vypadat skvěle na plátně a nesmí mu chybět akce. Hlavní hrdina hraje příběhového hop-tropáka a prosekává si cestu stylem "život je jako horská dráha" (nejodpornější věta, která kdy byla zapsána do hliněných destiček) a každý zásek něco stojí. Krátce zrekapituluju svoji dosavadní "džerny" a její stěžejní body.

Žebříček končí (začíná) chytlavými The Wombats - A Guide to Love, Loss & Desperation. První zklamání přináší Madonna - Music (#197). Hodnocení nad osmdesát procent získavají Test Icicles - For Screening Purposes Only (#193) a taky Nelly Furtado - Loose (#192). Na místě #189 se setkávám již poněkolikáté s Enter Shikari - Take to the Skies, kteří jsou opravdu bezkonkurenční a dostávají historicky první stovku. Zatím skoro nejhorším zážitkem se stávájí (velice nečekaně) mí veleoblíbení Korn - Untouchables (#183). Můžou být rádi za 10%, co jsem jim nasázel. Udělal jsem to pro to, že jse většinu alba asi ani neslyšel, "hudbu" přehlušilo moje intezivní zvracení. Rychle si ale spravuju chuť na Cocorosie - Noah's Arc (#182). Je vidět, že je černá a bílá, přilehlá a odvrácená strana světa, stejnětak hrozná a skvělá hudba.

Přesouvám se k největší blitce co světlo dvoustovky spatřila: The Koop - Waltz for Koop (#177, 5%) . V seznamu není místo pro takové kapely, rychle s nima pryč. Kvalita hudby upadá, jediným zážitkem jsou Hooverphonic - The Magnificient Tree (#174), ovšem až na pozici #170 nacházím skvost jménem Fratellis - Costello Music se stoprocentním nasazením do mého playlistu. A pak to jede!

Možná si na to pamatujete, už jsem vás s tím obtěžoval. Když to vezmu ve zkratce (protože na ten odkaz si fakt klikněte, tam je to všecko), tak řeknu jen tohle:

I (heart) Razorlight - Up All Nihgt, Pendulum - In Silico, Kid Loco - Kill Your Darlings, Sunshine Underground - Raise the Alarm, Just Jack - Overtones, Get Cape. Wear Cape. Fly - The Chronicles of a Bohemian Teenager a... a.... a..... a..... STEREOPHONICS - Just Enough Eduacation to Perform. F:lter si tímhle nasbíral plusový body do zásoby. Neradujte se, však on je zase ztratí.

Ztratí je právě teď, protože mě nutí poslouchat Miss Kitten - First Album (stále platí, že je to snad i jejich Last Album) a vůbec se styl hudby přenáší do dance-electro-disco-trisco žánru. Je mi do breku. Přes soundtrackovou top5 to kline k Hadouken! (#152) a dalším 100%. Zazáří i U2 - All that you can't left behind (#146) a Panic! at the Disco - A Fever You Can't Sweat Out (#144), oboje s bodovým ohodnocením sto. Až po #122 The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots to není nijak ohromné, výborná je i Pink - Missundaztood na příčce pod Flaming Lips.

Peaches - Teaches of Peaches. #120. U téhle blitky mě Fluf předbíhá a já pochopil, že tohle je závod! Vypiju redbulla, kopnu do sebe tři kávy a jedu. Zastavím se teprve u Snow Patrol - Final Straw (!!!) a stovku zakončím:

Placebo - Sleeping With Ghosts. Nemohli vybrat líp.

A co mě čeká teď? Jaké nepřátele musím srazit k zemi? Kdo mi naopak nastaví pomocnou lijánu, abych se snáze přehoupnul na druhý břeh a nenarazil na krokodýly The Koop, kteří na mě mají pifku? Vezme si Esmeralda pohledného Josého? A co na to všechno Saskia Burešová? Octnu se díky tomu jednou v Kalendáriu?

Kompletní žebříček najdete na mém last.fm žurnálu:

2 komentáře:

  1. Technická:)

    Stovku jsi zakončil Snow Patrol na 101. místě. Placebem na 100. místě jsi otevřel druhou:)

    A koukám, že jsi totálně odstřelil Vladimira. To je to tak zlý?:)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, na technickou teď nemám čas. Vladimir je kokot.

    OdpovědětVymazat