středa 25. listopadu 2009

http://dexter.nazory.cz - na každýho zloděje se vaří voda

Než se člověk naděje, sotva se vyvrtá z jedné aférky, stačí jeden půlrok a máme tu kauzičku jak bič. Čeho se může týkat tentokrát? Zlodějiny, poraněného ega a Borise Debeljaka.

Kdo čte můj blog pravidelněji, moc dobře ví, že všemi deseti podporuji stránky edna.cz, na kterých jsem i webmasterem - v tomto případě jde o web edna.cz/dexter. Chceme přilákat fanoušky obsahem, výhodami a od pátého dílu čtvrté řady tohoto skvělého seriálu i titulkami. A už jsme u toho.

4x05 Dirty Harry - ačkoliv nějaké nepsané "výsadní právo" měl na titulky tým Karasmana, titulky byly poslední dobou až ve středu či čtvrtek. Titulkáři z edny (Araziel, Čoud, Andulák, Veronique, Suzie a Jolanek) stihli titulky už v pondělí (den vydání seriálu). Což je pro fanoušky skvělé. Ne však pro ednu. Jejich práce byla totiž v průběhu asi jedné hodiny odcizena, odkazy v titulkách na web "edna.cz/dexter" a na soukromé stránky Araziela"araziel.mojetitulky.com" byly smazány a jejich místo nahradili "Více na dexter.nazory.cz" a "www.ubytovanivchorvatsku.cz". Tahle prasárna nás neskutečně vytočila. Nejenom, že si lidé myslí, že jejich oblíbený web už má zase titulky jako vždy nejrychleji, ještě si dovolí naši práci přivlastnit! Araziel ihned napsal rozhořčený e-mail adminovi Debeljakovi na DexterMorgan@email.cz. Debeljak ustoupil, odkaz na Arazielův web ponechal. Ednu nevložil zpět.

Já se ozval do jejich fóra dexter.nazory.cz/forum. Jednal jsem slušně, nikterak vulgárně, příspěvek byl věcný. Nemůžu vám bohužel napsat, co přesně obsahoval, protože do hodiny po publikování tohoto příspěvku admin zabanoval moji IP adresu a tím "legální" vstup do fóra zakázal. Toliko o čestném jednání Borise Debeljaka. To mě vede k napsání stížnosti do tehdejšího shoutboxu (ten už tam dnes nenajdete, dočtete se o pár řádků dole), tam jsem byl také úspěšně promazáván! A proto píšu e-mail:

iHyik: Můžu se prosím zeptat, zda máte pro své chování nějaké rozumné vysvětlení? Že vás třeba chytla za kotníky cholera a zakalila vám úsudek? Nedovedu si představit, proč jste titulky z webu edna.cz/dexter ukradli. Kdybyste je zveřejnili i s odkazem na web na vaší stránce a nesmazali reklamu edny a arazielova webu uvnitř titulek, bylo by to v pořádku. Když jsem se ozval dvakrát do fóra, můj příspěvek byl smazán a do fóra jste mi zakázali vstup. Stejně tak jste mě mazali i shoutboxu. Kde pramení vaše zlodějská povaha?

Boris Debeljak: Zdravim Tome, zeptat se samozrejme muzes a ja ti venuji minutku sveho drahocenneho casu - titulky jsou prevzate od Araziela a link na jeho web v tech titulcich take je, nevim proc bych mel nechavat web edny prizivovat se a nechavat tam link kdyz s temi tutulky nema nic spolecneho respektive nijak k nim neprispel.

Odpovídám mu ihned:

iHyik: Bohužel edna s těmito titulky má co dočinění. Předně nebýt edny, Araziel by tyto titulky ani nedělal (což jsi samozřejmě nemohl vědět), ale hlavně, myslíš, že jeho odkaz v titulcích na web edny je tam omylem? Jen tak? Že by třeba Araziel prostě dal reklamu na jeden web úplně náhodou? Pokud si všimneš, tak Araziel a Coudas (plus pár jiných) působí na edně jako oficiální překladatelé a titulkáři, tyto titulky byly vyrobeny speciálně pro ednu. Mrkni se na fórum, zeptej se Araziela, dosvědčí to. Ale když jsem se ozval, nepochopil jsem, proč moje příspěvky mažete? Když se na edně někomu něco nepozdává, taky ho nesmažu, ale snažím se ten problém vyřešit. edna.cz s těmito titulky má společného více, než si myslíš a pokud vámpřijde fér, že z našich titulků smažeš odkazy na dva weby (jeden jsi tedy opravil, ok) ale přesto tam necháš místo http://edna.cz/dexter odkaz na dexter.nazory.cz, to už je trochu podpásovka, ne? A přesně proto jsem se ozýval. Pokud něčí titulky převezmu, nepřiživuju se na jejich slávě, nic v nich neměním. Tohle rozhodně není fér a já tě znovu prosím, abys odkazy zaměnil (ačkoliv teď už je to jedno, jméno máte vy, jde čistě o princip) a pokud bys dále chtěl využívat ednovských titulků (které dělá Araziel a jeho tým), pak jedině s ponechaným odkazem v titulcích (který tam opravdu není jen tak) a aspoň s nějakou zmínkou. Jestliže vaše ego nějak ranilo, že vás někdo předběhl, je to váš problém, ale nedělejte z toho prosím náš problém. Pokud vám nevoní přístup, který by byl pro obě strany fér, pak si dělejte vlastní titulky. My vám do toho kecat nebudeme.

Odpověď jsem vyhlížel marně a tak jsem čekal na další týden, kdy vyjde další díl a tudíž i další titulky.

4x06 If I Had a Hammer - Situace se poněkud komplikuje. Překlad nejde zrovna po másle, čas vydání se stále posouvá a jakákoliv informace, kterou publikujeme na fóru se vždy s menším zpožděním objeví i na dexter.nazory.cz. Titulky nakonec vyjdou asi o půl druhé ráno dalšího dne. Do té doby stihli vytočení fanoušci na nazorech zaplácat jejich shoutbox příspěvky, proč jim to tak trvá, ozvalo se také mnoho dalších, který nařkli admina a celý web z krádeže titulků. Všichni ti, kteří si stěžovali byli do deseti minut pryč, Debeljak se činil jako drak. Když jsem přes anonymní proxy navštěvovaljejich fórum, tam se dělo to stejné - i s promazáváním. Poprosil jsem kamarádku,

aby pod mým jménem nahodila na fórum ještě jeden příspěvek, ten byl taky smazán. Vrchol byl, když jsem se chtěldo shoutboxu znovu svěřit, ale pokud jsem se chtěl projevit pod nickem "iHyi", vyskočila mi hláška, že potřebuji znát heslo. Stížnost jsem tedy postnul pod přezdívkou "iHyik". Historie je ale svině a furt se opakuje, takže jsem déle jak pět minut nepochodil. Debeljaka to dopálilo natolik, že shoutbox z webu odstranil. Nějaký chytrý fanoušek všakshoutbox vyhrabal a jeho adresu vložil na ednu, celou hodinu jsem pak sledoval, jak skrytý shoutbox objevují i další a pořád se množí stížnosti, nadávky a Debeljakovo promazávání. Když už to "pan admin" neunesl, zakončil diskuzi slovy (teď to nebude přímo citace) "Ano, chceme titulky předat všem fanouškům, takže ano ... krademe je. Blablabla končím diskuzi. Když se vám to nelíbí, dělejte si je sami." a v nějakém záchvatu celý shoutbox vymazal. Jedna nula pro ednu, donutili jsme ho nepřímo alespoň o tohle. Titulky však samozřejmě ukradl zase. Tentokrát nechal link na ednu, odkazy na svoje dva weby tam ale přidal také.

Vyvstává otázka: Jak se do prdele někdo může chlubit cizím peřím? Jak může někdo mazat příspěvky, které jsou opravdu pravdivé? Leda někdo s poškozeným egem, zakalenou myslí a inteligencí v mínusových hodnotách.

4x07 Slack Tide - Další pondělí, další epizoda. Další krádež, další mail.

iHyik: Nazdar.

Podívej, já jsem tak trošku doufal, že budem moct jednat nějak slušně. Doufal jsem, že se to vyřešilo a že se nebudete chovat tak odporně. Ale tohle už mi fakticky nedá. Je sice moc krásný, že teď v titulkách teda necháváte jméno edny a překladatelů, ale upřímně nechápu, co tam má co dělat odkaz na dexter.nazory či ubytování v chorvatsku. Tvůj (váš) web se ani coulem nepodílel na tvorbě titulků a nemá tudíž právo tam cpát svoje reklamy, zvlášť když svoje titulky ještě k tomu uložil k sobě a teď z toho profituje on sám. Můžeš mi teda nějak rozumně vysvětlit, co tě k tomu vede?

Psal jsem ti to i na ICQ, ale je možný, že už tam třeba nechodíš a blabla, tak pro jistotu ještě na mail.

Boris Debeljak: Zdravim Tome,

v cem je ted problem? Chtel si abychom tam nechali link na ednu - je tam. Ted mas zase problem ze tam davame link na nas web...nechapu proc bychom to tam nedavali - je to stejne jako titulky.com vkladaji link na svuj web. Ty titulky nejsou vlastnictvim Edny a prekladatele je davaji verejne k dispozi ci pro fanousky - nechavame kredit prekladatelum a dokonce i link na ednu (coz si taky myslim ze nemusime pac edna s tim nema nic spolecneho nez jen to ze je uverejni), takze je jenom dal sirime pro fanousky kterych prijde na nas web pres 2000. Furt si chcete neco privlastnovat, ale pochopte ze nemate na to zadny narok.

Hezky vecer.

iHyik: Jak už jsem ti psal, edna s tím má společného maximum, protože edna zařídila, že se sešel titulkovací tým, který titulky PRO ednu překládá. Takže už přestaň zmiňovat, že si edna něco přivlastňuje neprávem, protože to jsou titulky EDNY! Jestli k vám přijde 2000 fanoušků (je to dokonce takový číslo, že web kolikrát ten nápor ani neudrží), je to určitě super, ale jaký je problém, nechat na svém webu jen link na ednu? Dokonce je to o dost rychlejší, stačí jen jednoduché zkopírovat/vložit. A podle všeho určitě čteš fórum edny (kde jinde bys získával informace o tom, jak na tom s překladem tým je), kde se taky psalo o tom, že titulky děláme výhradně pro ednu. Napíšu ti to sem ještě sedmkrát, kdyby ti to pořád ještě nedošlo: PRO bednu, PRO EDNU, PRO EDNU, PRO EDNU, PRO EDNU, PRO EDNU, PRO EDNU. Navíc na web titulky.com ty titulky nahrávají SAMI uživatelé, kteří do toho jdou s rizikem, že si tam titulky ten odkaz dají. Pokud vím, my jsme vám neposílali žádosti, abyste si na svůj web naše titulky cpali. My o to vůbec nestojíme ve skutečnosti. Takže přestaň vykládat, jak titulky jen předáváte fanouškům dál, když jsi v té své poslední scéně na shoutboxu (před tím, nežs ho zrušil) napsal, že titulky opravdu kradeš. Takže se, prosím, přestaň chovat jako bezcharakterní makrela.

Díky

P.S. Pro ednu, pro ednu!

Myslíte, že mi přišla odpověď? Debeljak má svoji pravdu, za kterou si neumí stát. Bravo, tohle se mu povedlo. Ignorance vládne světu. Pokud někdo stojí o jeho ICQ, tady ho máte. Já už jsem vzteky bez sebe, to nejlepší ale ještě přijde.

4x08 Road Kill - nachlup stejná situace. Tenokrát už se i někteří zastánci edny objevují na jejich fóru a postují link na náš web. Co mě totálně sejmulo bylo, že Debeljak zasáhl do cizího příspěvku a odkaz na ednu jen přepsal na dexter.nazory.cz, aby měl co nejvíc stažení! Tentokrát e-mail nepíšu, netuším ale, že zlatý hřeb večera teprve přijde

4x09 Hungry Man - o titulky se postaral Čoud a Andulák v rekordním čase. Dovolil bych si krátkou dokumentaci (pod fotkami máte i odkaz, abyste si to mohli líp prohlídnout).

http://img341.imageshack.us/img341/7118/dn1.png

Teď si všímejte časů v pravém dolním rohu. Krásný příklad toho, jak Debeljak zasahuje do cizích postů.

http://img163.imageshack.us/img163/6482/dn2.png

http://img230.imageshack.us/img230/2731/dn3.png

Já šílím a posílám Debeljakovi další e-mail.

iHyik: Přijde ti tohle normální?

http://img163.imageshack.us/img163/6482/dn2.png

http://img230.imageshack.us/img230/2731/dn3.png

iHyik: A nebuď sketa a pojď si to vyjasnit na ICQ, tohle srabský mailování

už mě štve.

Boris Debeljak: Co si chces kazdej tejden vyjasnovat ? Pomaleji chapes co ? Zkusim jeste jednou: credits na prekladatele tam je, odkaz na bednu taky, tim to pro mne konci. ICQ pouzivaji jen malomocny, takze budes muset zas mailovat, ale odpoved uz neocekavej. Howg.

Nervy na pochodu:

iHyik: Jdi na výplach uší, indiáne. Klidně mi můžeš napsat na jabber, na msn, na skype, kamkoliv budeš chtít, zlato. Pošli mi klidně i poštou dopis, nebo lísteček po holubovi. Je mi to u prdele, ale pak se nediv, až na to doplatíš, zmetku. My jsme se snažili řešit to po dobrým, očividně to nejde. Takže zalez do brlohu a lízej si packy, když ti došly argumenty a nechceš to řešit anebo se tomu kurva postav jak chlap a pojď si to vyříkat se mnou a týmem titulkářů kde budeš chtít. Jestli je tvoje pravda tak neochvějná, nemáš se čeho bát a akorát si na nás smlsneš. Tak si nech ty kecy a jednej už!

Na fóru se začíná do webu obouvat i Andulák - marně. Veškeré námitky jsou klasicky promazány. Druhý den v úterý celou e-mailovou konverzaci hážu na fórum již z třetí IP adresy, Araziel se začíná vztekat taky a vytočeně reaguje s námi dvěma. A co nevidíme!Debeljak si vymyslel krásnou vychytávku - kdokoliv napíše do fóra "edna", změní se to automaticky na "bedna". A jako tradičně, jsme smazáni.

Diskuze o titulkách byla z klubu "titulky" přesunuta do sekce "cinty", ale i tu nakonecDebeljak zrušil. Boris hrozně rád mačká tlačítko delete, jsem si jistý, že si k němu vypěstoval nějaký zvláštní fetišistický vztah.

Další screeny z fóra: (dokud nám je nesmázli)

http://img691.imageshack.us/img691/7986/frum1.png

http://img101.imageshack.us/img101/5917/frum2.png

http://img405.imageshack.us/i/frum3.png/

http://img689.imageshack.us/i/frum4.png/

Dneska ráno zase navštěvuju fórum, dovídám se, že "cinty" jsou pryč, Araziel byl také zabanován (mám dojem, že Andulák taky). I přesto se na fóru objevují dva příspěvky od"Araziel.ban" a "Araziel s banem". Hádejte, co se s nima stalo? Míříte ke správné odpovědi. Posledních pět diskuzí k titulkám na jeho fóru jsou navíc uzamčeny, takže nikdo nemůže nic psát.

http://img175.imageshack.us/img175/5826/frum5hlstrana.png

A tak Admin svou krasojízdu rozjíždí nanovo, já znova mailuju:

iHyik: Přestaň mi mazat příspěvky z fóra, ty omezenče.

A tak Debeljak svou krasojízdu rozjíždí nanovo, já znova mailuju:

iHyik: Přestaň mi mazat příspěvky z fóra, ty omezenče.

Odpověď žádná, jak Debeljak přislíbil. Ten pitomec se nestydí, nemá svědomí a nezná hranice. Tak aspoň pár informací, abychom vlastně věděli, kým Boris z Teplic je:

Boris Debeljak

28 let (podle icq)

e-mail: DexterMorgan@email.cz

ICQ : 26921877

Adresa:

Ruská 30/139

41703 Dubí u Teplic

Facebook: odkaz

Jsem zvědavý, co vymyslí příště, protože stejně, jako jsem úspěšně dotáhl do konce minulou aférku, ani tady se nenechám odradit a jsem ochotný udělat cokoliv, jen abych jeho jméno poškodil co nejvíce. Protože mně ani edně nikdo nebude srát na hlavu!

Titulky ke stažení zde: http://www.edna.cz/dexter/titulky/

27 komentářů:

  1. iHyi, uvidíme, kdo kam bude srát! rozhodně v tom náš Boris bude hrát titulní úlohu

    Andulák

    OdpovědětVymazat
  2. Andulák: :D :D
    Hurley: Hmf. (c) Hurley

    OdpovědětVymazat
  3. Heh, to mi evokuje ten díl RD, kde na hřbitově můžeme vidět náhrobky s různými lidskými vlastnostmi Rimmera. Myslím, že Borisův hřbitov je mnohem bohatší. Taková hanba...ta tam musí mít minimálně žulovou hrobku.

    Alisch

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké. Smutné. Dej se na investigativní novinařinu, chlape. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Radši bych se dal k žoldákům, abych pak neměl výčitky, až někomu budu strkat samopal do nosu.

    OdpovědětVymazat
  6. To by chtělo Creative Commons, aby všichni věděli na čem jsou, ale na titulky to určitě nepůjde, když jsou sami o sobě porušováním autorských práv, že jo.

    Dobrovský, Debeljak, do koho se zakousneš příště, náš drahý flameboy?;-)

    OdpovědětVymazat
  7. aaaj tak teď jsem si početl...:) dobrej konflikt... ten chlápek(Boris) je asi fakt mimo mísu... takle se může chovat absolutní omezenec... z jeho psaní až nechutně srší arogance a zk*****á sebejistota(jako by nic)... jinak držím pěsti ať Vám to dopadne... titule jsem dřív stahoval z uloz.to...pak jsem serfoval po netu a narazil na Váš web... a je parádně promakaný fakt že jo...:) Dexter je bezvadný seriál... sehnal jsem si i knížky jak jsem z toho unešenej...:)) přeju pěkný večer a nedejte se lidi odradit! odvádíte dobrou práci! máte můj obdiv Joska:)

    OdpovědětVymazat
  8. Dostal jsem se na tuto stranku pres spam autora na strankach ktere provozuji a ktere nemaji nic spolecneho s nejakym serialem. Ohrazuji se proti vsem narcenim zde napsanym, jelikoz jsem NIKDY nekomunikoval s nikym ohledne zadnych titulku a me jmeno zde je ocividne zamerne spineno, jelikoz nic z teto konverzace jsem nepsal ja - tudiz si to autor bud musel vymyslet nebo tam dosadil umyslne me jmeno na zaklade svych vymyslu ci predpokladu. Na strankach Dexter.nazory.cz mame placenou reklamu stejne jako na XY dalsich strankach ci forumech a to je jedina spojitost! Kdyz mate problem tak si ho laskave reste s provozovatelem stranek ci pozadejte hosting o jejich zruseni! Timto zadam o okamzite vymazani meho jmena z tohoto clanku! Priste si laskave nejdrive ujasnete zakladni fakta ci jednoduse napiste o vyjadreni kdyz uz jste si dal praci a zjistil udaje o mne, tak jste take mohl uplne jednoduse napsat email a nesirit zde bludy. Boris D.

    OdpovědětVymazat
  9. Mily Borisi, vazne jsi me pobavil...
    Mluivm tady z titulu toho, kdo u vseho toho vyse popsaneho byl. Pokud se nejedna o tebe, je to samozrejme politovanihodne. Ale v tom pripade tady verejne popri, ze nejsi admin stranek dexter.nazory.cz a ze tvuj e-mail (nebo jeden z tvych, abys me nechytal za slovo) neni dextermorgan@email.cz ... Pokud ne, povez nam, kdo to tedy je a kdo se tvym jmenem chova jako blbec. Znat ho musis urcite, protoze nikdo nekrade titulky a nepridava tam odkaz na tvoje stranky jen tak...
    Araziel

    OdpovědětVymazat
  10. husty, husty, tesim se na dalsi komentare :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Btw: ani to ICQ nezapres... je to to stejne jako je na strankach... TAK PRESTAN DELAT BABU!

    Araziel

    OdpovědětVymazat
  12. Hele, Tome, nechceš založit nějakou pěknou skupinu k aktuálnímu článku na FB? Bych se přidal :)
    Jinak Borisi, ty máš odvahu ještě něco žádat? Musím říct, že tolik drzosti pohormadě jsem už dlouho neviděl.

    OdpovědětVymazat
  13. Fluf: Kousám jen zmetky.
    Borisi, ty kryso, tohle snad nemyslíš vážně? Všechny informace o tobě sedí, tak mi laskavě nevykládej kraviny! Postav se tomu a nezapírej! Tohle jen svědčí o tvé povedené povaze!

    OdpovědětVymazat
  14. Mystik: jednou to udělám :)
    A ještě jednou k Borisovi: samozřejmě je možné, že jde jen o pouhou shodu jmen, ale pokud máš na fóru dextera odkaz na ICQ, kde je tvé jméno Boris Debeljak a odkaz na web ubytování v chorvatsku? Chlapče zlatý, dláždíš si cestu do pekla.

    OdpovědětVymazat
  15. Ty šupáku, pročs mi dal ban na IP adresu, coo? You'll get what you deserve!

    OdpovědětVymazat
  16. Tak co bude se slibovaným updatem?

    Docela by mě zajímalo, jestli je to opravdu Boris, nebo jestli se chytneš za nos :-) Ale spíš čekám, že nic nebude, protože

    a) už se na něj vykašleš
    b) pravda bude někde trochu jinde, ale to nepřiznáš

    Tak uvidíme...

    OdpovědětVymazat
  17. a) se možná vykašlu na Borise, protože to Boris nebude, takže se obořím do někoho jinýho
    b) pokud bude pravda jinde, přiznám to, nehraj si tu na člověka, kterej mě zná dvacet let, když o mě nevíš lautr nic. Takový chytráky miluju, radši si jdi hrát s kačerem.
    c) Borisovi se mi nechce věřit ani slovo

    OdpovědětVymazat
  18. d) Update bych rád nahodil, ale čekám, až se mi Boris ozve, odpověď jsem čekal dřív, ne takhle pozdě.

    OdpovědětVymazat
  19. já sem do fora hodil obrázek že dexter.nazory sou zloději co sem dostal smázlej příspěvek a ban

    OdpovědětVymazat
  20. Jste směšní, sami kradete časování, mažete autora a teď jste nasraní, když vám někdo udělá to samé. Zamyslete se, skopčáci.

    OdpovědětVymazat
  21. hi, tak sem si to cele precet a pekne mu napsal na FB co si o nem myslim :D... stojim za vama a tesim se na posledni titulky vas verny Hanyss

    OdpovědětVymazat
  22. Hehe, já jsem taky z Dubí u Teplic a podle adresy vim kde bydlí:-) Asi mu hodim kámen do okna...

    OdpovědětVymazat
  23. dohadovat se o titulky, na jejich překládání nemá právo ani jedna strana, je poněkud srandovní.

    OdpovědětVymazat
  24. Kradez tituliek, to uz je teda vec. Titulky som vyuzival z edny aj z nazory, a ani som netusil, ze je v tom takyto bordel. Osobne mi je jedno, na kt. webe to je. Moja vdaka aj tak patri prekladatelom. A cudijem sa, ze oni do toho sami nezasiahnu, kedze to je ich dielo. Dufam, ze sa to vyriesi pre spokojnost toho, kto ma pravdu.
    Este otazka: preco by na preklad tituliek nemal nikto pravo?

    OdpovědětVymazat