pondělí 30. listopadu 2009

Pokračování kauzy "dexter.nazory.cz"

Abych zase nebyl nařknut, že se neumím chytnout za nos, postuju konečně slíbený příspěvek. Já myslím, že nemůže nikomu vadit. A než budete reagovat, přečtěte si ho prosím opravdu celý.

boris@debant.cz 26.11.2009

Dobry den,

nasel jsem tento email na zrejme Vasem blogu kde jste zverejnil Vasi domnelou aferku a uvedl me jmeno na zaklade ocividne zcela mylnych informaci.
Jak jsem jiz psal na blogu mohl jste se jednoduse uracit a napsat mi email s zadosti o vysvetleni, ale to jste samozrejme nepovazoval za vhodne, protoze byste nemel o cem psat.
Jeste jednou tedy se Vam pokusim vysvetlit nektera fakta:
- nikdy jsem nekomunikoval s Vami a ani netusim jak jste k tomu mohl prijit
- muj email opravdu neni dextermorgen@email.cz a jelikoz jste zjistil veskere informace o mne mohl jste mi i napsat na muj vlastni mail
- osobne jsem nikdy nespravoval Vami uvadeny serialovy web (mohl jste si vsimnout ze provozujeme vice velkych webu, takze na takoveto fanouskovske weby opravdu nemam cas)
Historie:
- zminovany web zmenil jiz nekolikrat sveho majitele
- osobne jsem web prevzal (za podminky ponechani reklamy) asi pred dvema roky od pana Michala Haltefa (osobne neznam, pouze email)
- nasadil jsem reklamy a angazoval nejake studenty k administraci (tusim ze to byla treti sezona Dextera)
- zhruba pred cca pul rokem az rokem jsem web predal studentum kteri se o nej starali zase za podminky ponechani reklamy pana Haltefa, mych banneru a s podminkou vkladani odkazu do titulku.
- kluky co web spravovali a spravuji (to nevim jiste) neznam osobne, z historie jsem vyhrabal pouze jmeno Pavel Temkovič a to druhe tusim bylo Petr Steska (nebo Ondrej - nevim jiz)
- co se tyka meho ICQ nekde na forumu, mohlo to tam urcite zustat z drivejska, ted jsem ale koukal a nevidel jsem, takze nevim

Tolik k memu vysvetleni, kdybyste se chtel sejit osobne nemam s tim problem, dnes a zitra jsem v Praze (bohuze ne online) a dostihnete mne na telefonu 603 49 29 88. Doufam tedy, ze Vase neopodstatne invektivy budou odstranene a nebudeme to muset resit pravni cestou.

S pozdravem

Boris Debeljak

iHyik13@gmail.com 26.11.2009 o něco později

Dobrý den,
upřímně, jsem z toho teď dost mimo a nevím, komu mám věřit. Vydržte prosím do zítřka a já se pokusím vše vyřešit.

Zdraví

iHyik13@gmail.com 26.11.2009 o něco více později

Dobrý den (ještě jednou),

chtěl bych jen upřesnit některé záležitosti. Jestli jste si blog přečetl, pak snad pochopíte mé rozhořčení. Na e-mail jsem vám nepsal, myslel jsem totiž, že s vámi opravdu komunikuji přes e-mail dextermorgan@email.cz. Vaše jméno jsem špinil záměrně, ale jak jsem napsal, jste zřejmě někdo úplně jiný, než jsem si myslel. Základem tohoto jednání bylo, že na fóru jsem našel vaše ICQ, které odkazovalo na vaše jméno. Souhlasila i reklama na web ubytovanivchorvatsku.cz, který pravděpodobně také patří vám. Jesliže se jedná o nedorozumění, je to z mé strany naprosto neomluvitelné, ale prosím, pochopte, že jsem využíval pouze kontaktů uvedených na webu. Na nikoho jiného jsem kontakt neměl a upřímně jsem ani neměl důvod jim nevěřit, opravdu jsem si myslel, že za za webem dexter.nazory.cz stojíte jen vy sám.

Bohužel situace s webem dexter.nazory.cz se dostala do takových obrátek a po slušném jednání jsem nemohl jednat jinak. V tomto případě jsem samozřejmě ihned ochoten smazat Vaše jméno z blogu a veřejně se Vám omluvit, protože se mi příčí hanit člověka, který s webem očividně nemá nic společného. Zajímalo by mě ovšem, kdo je opravdovým vlastníkem tohoto webu.

Nezlobte se, že Vám nedůvěřuji, ale po všech podrazech, co nám nynější vlastník webu napáchal nemám příliš chuti Vám věřit. Rád bych tedy nejprve znal jméno člověka, který web spravuje. Pokud se opravdu prokáže, že jde o někoho jiného, celou "kampaň" zruším a omluvím se vám. Pokud je ale vaše jméno stále jediné jméno, které má s webem co společného, nedivte se mému počínání. Jen mi přijde zvláštní, že hned co jste se ozval ICQ z vašeho profilu na fóru zmizelo. Buď stále nějaký kontakt máte, nebo je tento e-mail výmysl anebo je to prostě jen úžasná shoda náhod. A také, že jsem byl ihned zabanován pro vstup na web po přidání vašeho komentáře, ani to vám zrovna moc do karet nehraje.

Jsou tu tedy jistá pro i proti a pokud nebudu mít v ruce žádné hmatatelné důkazy, věřit vám nebudu. Pochopte mě, já si taky můžu z ruky vycucat jména, říct, že web spravují studenti ale už je vůbec neznám atd. atd. Můžete mi dát jejich e-maily, ale kde vezmu záruku, že mi nepíše stále jedna a tatáž osoba?

A pokud s nimi máte uzavřenou nějakou dohodu, aby přidávali do titulek reklamu na vaše stránkyubytovanivchorvatsku.cz, pak by vás také asi zajímalo, že tyto reklamy se tam již neobjevují, nahradily je videopohadky.cz.

------

Blog jsem ovšem smazal, nahodím ho ale brzy zpět, nikoli však s vaším jménem, ale pouze se jménem dexter.nazory.cz. Pokud bych vás mohl poprosit, bylo by možné poslat mi jakýkoliv kontakt na studenty či na kohokoliv, kdo by měl stránky aktuálně spravovat? Jestli je s kým, chci tento problém nadále řešit.

Abych sesumarizoval: Opravdu ten blog nebyl mířen proti Vám, jakožto osobě, která s webem nemá nic společného, ale proti tomu Borisi Debeljakovi, který se podle všeho zdál jako jediný vlastník webu. Nemusíte mi prokazovat žádné laskavosti, jen žádám o pochopení v této situaci. Vaše jméno jsem pošpinil, ale nejsem nečestný a omluvám se Vám tady, později i na blogu (odkaz Vám zašlu e-mailem).

Velice mě mrzí, pokud jste měl kvůli mému příspěvku nějaké problémy a já vám takto způsobil nepříjemnosti. Vaše ohrazení bylo zcela na místě a při dalším řešení problému se stránkami ohledně seriálu Dexter bude vaše jméno zcela vymazáno a již nikdy nezmíněno.

Pokud můžete přijmout moji hlubokou omluvu, budu rád, na druhou stranu pochopím, pokud Vás tento e-mail ponechá zcela chladným.

Věřím však, že moje pochybení je vzhledem k okolnostem, které vedly k Vašemu jménu, alespoň zčásti pochopitelné a já se znovu omlouvám.

Zdraví
Tomáš Kremr

boris@debant 28.11.2009

Dobry vecer pane Kremr,

konecne jsem se tedy dostal k internetu.
Predne dekuji za rychle odstraneni meho jmena z clanku. Chapu Vasi rozpolcenost avsak ja Vam bohuzel nemohu nijak neco dokazat, napsal jsem Vam dve jmena ktera znam (Petr Steska, Pavel Temkovič) a kontakt mam stejny jako Vy - dextermorgan@email.cz na ktery jsem take posilal zadost o vymazani meho icq. Smlouvu samozrejme zadnou nemam, jelikoz na toto se opravdu nedela a ja jsem take prebiral web na dobre slovo a dodrzoval pouze podminku zachovani reklam puvodniho vlastnika.
Nevim co bych Vam vice poradil, je mi lito ze mate takovyto problem, co se tyka mne osobne muzete se zkusit optat v okoli toho kdo mne zna na jeho nazor ale to je zrejme bohuzel vse. Verim take ale, ze chapete ze bych nerad figuroval v nejake takoveto kauze kdyz s ni nemam nic spolecneho a nemohu ji nijak ovlivnit.

S pozdravem

Boris Debeljak
Tel.: 603 49 29 88

iHyik13@gmail.com 30.11.2009

Dobrý večer ještě jednou,

já vám samozřejmě věřit můžu. Dokonce bych Vám i věřil rád, ale pokud jste sledoval můj blog, zatím jsem žádný omluvný článek nenapsal. Mám totiž jisté pochyby. A možná jsem hlupák, že Vám o nich říkám, každopádně byste o nich měl vědět. Protože přesně kvůli nim se mi dvakrát nechce Vám věřit.

Předně již zmiňované smazané icq. Tohle je hrozně zvláštní. Ač jste posílal žádost, přijde mi divné, že ji tak rychle vyřídili. Nic to samozřejmě nedokazuje.

Ohledně Vašich jmen. Trochu jsem se informoval, poptal a souhlasí Vám jen jeden člověk. Michal Haltuf Vám sedí (nemáte taky důvod lhát, že ne?). Ale Pavel Temkovič? Ouha, ouha. Třeba jsem paranoidní, ale proč jen ten sžíravý pocit můžu mít? Je totiž úžasná shoda náhod, že zrovna v den 26.11. kdy se o něm zmiňujete si ten člověk z Ostravy podá na hyperinzerci dva inzeráty. Ani na jeden mi neodpověděl. A to docela spěchal. Taky je dost vtipné, že oba inzeráty byly vydány kolem druhé hodiny. Aktivní: 26.11.2009 14:27 tohle je čas, kdy uživatel lide.cz"dextermorgan@emial.cz" navštívil svůj profil. A Pavel Temkovič ve tři hodiny sepisuje dlouhosáhlý příspěvek s poselstvím na lupa.cz "myslim ze ebay tu pohori, protoze i v Polsku je Allegro a Ebay na nej fakt nema ani zdaleka" Ohromná shoda náhod, nezdá se Vám? Vzhledem k tomu, že Váš e-mail jsem obdržel kolem čtvrté hodiny. Zní to jako krásný plán. Ale opět - nic to samozřejmě nedokazuje.

Petr Steska? Jeho profil na facebooku samozřejmě neříká, že je to ten Petr Steska, o kterém tu mluvíme, každopádně když jsme se ho zeptal na dexter.nazory.cz, nevěděl vůbec, o čem mluvím. Tohle nám zase hraje do karet. A znovu připomínám - nic to samozřejmě nedokazuje.

Tak teď uvažte, proč se mi ani za mák nechce věřit jen Vašemu dobrému slovu. Taky bych uměl napsat takový krásný liebesbrief, taky bych mohl rozhazovat čísla - OK, mobil je Váš, ale proč ho neberete?, tak bych mohl říkat, ať se poptáte v okolí, ale je tohle něco důvěryhodného? Dokáže to nějak, že lžete anebo mluvíte pravdu? Vaše jméno jsem z blogu smazal, neznamená ale, že ho nemůžu vrátit. Zatím to neudělám, protože Vás nechci z ničeho nařknout (ani jedna strana - ani já, ani Vy - nemá nic prokazatelného), jenže komu budou věřit ostatní? To, co jsem napsal mluví celkem okatě v můj prospěch.

Velice bych tedy ocenil, kdybyste se snažil své jméno očistit poněkud lépe. Může Vám to být jedno, můžu Vám drbat záda, ale je to Vaše jméno, ne moje. A snad se neurazíte, když opravdu prohlásím, že Vám nevěřím. Avšak připomínám - ten hlupák tady můžu být jen a jen já.

Zdraví
Tomáš Kremr

7 komentářů:

  1. Dude, to tvoje epistolární blogování nemá chybu, ani kdyby sis to vymýšlel:)

    Doufám, že v příštím mailu Boris dokáže, že titulkáři z Edny neexistují a celé je to spiknutí, jak pošpinit jeho web:)

    OdpovědětVymazat
  2. Bývá pokračování nějak pravidelně, abych věděl, na kdy se můžu těšit? :)

    Apropo to internetový špízování ti jde, že by i Castle záviděl.

    OdpovědětVymazat
  3. To musím říct, že hlavní detektiv je Gůdy :) Castle od Jičína :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hej, až takový informace tu o mně nerozhazuj, bůhví kdo se dívá. :D Těším se na pokračování.

    OdpovědětVymazat
  5. hezka prace, borci :-) vydate i knihu? Pujdu stat frontu na slavnostni zahajeni prodeje (a to normalne nedelam! Vlastne ani knizky nectu...)

    OdpovědětVymazat
  6. No jo, chlape. celá ta věc se může mít úplně jinak, tím myslím teda očištění svého jména. ikdyby pan Boris byl vinen, on nemusí vůbec nic dokazovat a naopak celá věc může mít dohru soudu, protože špiníš veřejně jeho jméno a budeš to ty, kdo bude muset prokázat, že to co o něm píšeš je pravda. Ty informace které jsi zveřejnil mají důkazní hodnotu nula, profily na FB ICQ atd nedokazují vúbec nic, jen to, že ty profily existují... ale i tak GL

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem to zbezne procetl a samotny Boris by s tim fakt nemusel mit nic spolecneho. Je to takovy ten radoby internetovy podnikatel, ktery ma miliony stranek o hovne, na jejichz udrzbu se najimaji studentici za par korun. Stejni studentici pak muzou stat za celou tou aferou s titulkama, ale neni mi pak jasne, proc by se vyjadrovali pod jeho jmenem.

    OdpovědětVymazat