pondělí 7. září 2009

Kolik řečí znáš, tolik tě to volných hodin stojí

Minulej rok jsem toho očividně neměl vůbec dost a tak jsem si na konci školy řekl: "Každá položka v životopise se počítá, chlape." Proto jsem se nejenom, že upsal ďáblu a dal si další rok ZAVu - psaní všemi deseti -, abych si z toho moh udělat státnice (to si do toho životopisu taky napíšu, jestli si ty státnice udělám), ale taky jsem svěřil svou duši lidem, kteří vymýšlej rozvrh na každý rok. A aby toho nebylo málo, připsal jsem si i ruštinu (Kat těbja zavut?) a šmahem vyřešil velice silné dilemátko, a sice jestli si mám ostrouhat tužku,
nabrousit kružítko, přeměřit pravítka a vrhnout se do spárů deskri-wtf?-ptivní geometrie, anebo se učit jako Honza latinsky (Sudkulatý, rystupije, tojekára, tentoryje). To jsem ale vůbec nemoh vědět, jak se mi to vymstí. Vlastně moh, ale kdo by se nad takovou banalitkou pozastavoval?

Před začátkem školního roku jsem na webu naší školy vyštrachal rozvrh:


Vyplývá z něj jen jedno. Povinná školní výbava je kromě učebnic i spacák a stan, protože se ze školy nehnu. Od sedmi do tří, no není to super? V úterý pak taneční, ve středu plavání, v pátek volejbal.

Co mě ale zajímá ze všeho nejvíc, jsou již zmíněné cizí jazyky. Už teď jsem měl problém, když jsem do angliny tahal anglický slovíčka a ve fránině jsem si skládal anglický věty (mimochodem, jsem asi na to "franštinu" úplně vygumovanejm, musím se do toho zas dostat) z jednoho prostého důvodu - když mě potkáte na ulici a řeknete mi: "Héééj, iHyi, řekni něco francouzsky," odpovívám vám "Je susi malade." To jest, že jsem nemocný. Tahle věta je prostě naprostý základ mé francouzštiny, na kterém všechno stavím, minulé i budoucí časy, číslovky a předložky.

Očividně jsem musel něco kouřit - a já pořád tvrdím, že do těch školních obědů něco dávaj -, když jsem se na tu ruštinu napsal. Sice je to celkem sranda. Azbuku píšu jak v první třídě, umím jednu větu a celkově je to magořina. Latina je zase beton a slovíčka nejsou tak těžký, obzvlášť, když přijde profesorka a řekne "Sedéte", což znamená "posaďte se". Jestli jsem měl problémy skloubit fráninu a anglinu, tak odkrojit od toho ruštinu s latinou, to bude těžkej problém. Jestli ze mě někdy vypadne věta Egó like mon sabaka, je něco špatně. Anebo je mi špatně.

Je suis malade.

8 komentářů:

  1. совершенно c тобой одобрю !!!!!
    Scheiße, das gefällt mir nicht ! Ganze Schule ist zum Scheiße!!!! O God....

    OdpovědětVymazat
  2. ZAV ti schvaluju. Na kolikátém jsi cvičení? Jo, a od příštího ročníku si přidej i němčinu. Bez němčiny to nemá smysl:)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní: Já vím, že jsem nejhezčí, nejlepší a nejvíc sexy kluk ze všech. Anebo jsi snad psal(a) něco jiného? :)

    Fluf: 1350. zrovna. A ty? Němčinu už si přidat nemůžu, byl to výběr mezi němčinou a fráninou a němčina se mi hnusí.

    OdpovědětVymazat
  4. Kámo, až na pár vyjímek... to mám stejný jako ty. Shepard

    OdpovědětVymazat
  5. Němčina je hnusnej jazyk, ale přece jenom, je to za humny. Popravdě, jsou chvilky, kdy jsem rád, že pracuju. A při pohledu na tvůj rozvrh je toto jedna z těch chvilek.

    OdpovědětVymazat
  6. Shep: taky jazyky?

    Mystik: Je to hrozný :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krom latiny a frániny. A té deváté hodiny odpoledne - všechno. Shep

    OdpovědětVymazat
  8. Je to špína, ale co naděláš? :) A ještě jsem začal žít sportovně. Ale to si ještě povíme později :))

    OdpovědětVymazat