středa 8. července 2009

Rock for People, den první (2/4)


Včera jsem vás obeznámil s tím, jak to všechno vlastně začalo, než to začalo. Dneska vás naopak zahrnu prvníma oficiálně-festivalníma informacema.

Každýmu je úplně jedno, jak jsme si ráno umývali hlavu v rybníku (greenpeace promine) a čistili zuby kousek od umyvadla, kde si nějakej tlustej chlápek umýval genitálie (slabší povahy prominou) a nakupovali v Tescu jídlo. Totiž eeeeh chlast. Jen co vlezem do areálu, hrozně málo lidí si na nás ukazuje. Objasní se to za chvíli - Mirek, já a Ondra jsme dvakrát vyfocení v historicky prvním festivalovým zpravodaji. Je to hrozná fotka, jeden by na to holku nesbalil. Ještě, než začne hrát Xindl X, naběhnem se mrknout do Gambrinus městečka zábavy. Je to na hovno, protože pokud chcete chodit na atrakce, musí vám být osmnáct, což stvrdíte růžovou páskou přes ruku, kterou obdržíte v jednom stánku. Opičí dráha byla však tak lákavá, že mi nedělalo problém zfalšovat svý datum narození a podepsat se pod to. Malá fintička. Vyzkoušíme si tam všecko: tu dráhu, splašenou plechovku, přechod mezi koulema, fotbálek i sumo. Pak už je ale fakt čas na Xindla X, kde se mám úplně poprvé setkat s mým blogerským hrdinou - Flufem.

Xindl X [90%] - Jestliže jeho písničky miluju a zpívám si je úplně pořád, pak je to úplná bída proti tomu, co mi ten koncert přines. Xindl naživo je Termíx. Termín teda. Všechny nápěvy jsem si zpíval s ním a dokonce i Čert nás vem, kterej mi nikdy nešel a koktal jsem u toho. Perfektní! Akorát Flufa jsem nikde nepotkal, prý se zdržel u stanu. Další možná schůzka byla na UDG.

UDG [75%] - Jejich hudba mi vůbec nic neříkala, slyšel jsem jednu písničku a přesto se mi to děsně líbilo. Takový chytlavý. A byl tam Fluf! Takže jsme se konečně potkali. Opravdu žije a opravdu vypadá tak, jako na facebooku. A taky se vám musím svěřit, že frontman UDG je hr ozně vtipnej: "Tahleta písnička je takovou parodií na Sámera Issu". To je luxusní vtip, uznejte sami.

Chinaski [90%] - Tihle kluci maj pořád stejný koncerty, vůbec s ničím novým snad ještě nepřišli, ale stejně jsem si je užil na maximum, jelikož znám všechny texty. Ale nehráli vinárnu, sráči, to jim nikdy nezapomenu. Na konci koncertu vždycky hrajou Vinárnu!

Vypsaná fiXa [100%] - Ta čísla jsou za to, že jsem do toho stanu vlezl zrovna, když hráli Dezolát, kterej jedinej znám. A pak jsem zas zmizel pryč.

Wohnout [70%] - Asi zhulenej frontman, či co. Za což dávám plusový body!

A konečně jsou tu Hadouken! [95%] - Ta fotka vlevo, to je jediná fotka, kterou jsem vyfotil, protože jinak bych o foťák přišel. Strašně málo se tam totiž pogovalo. Nejdřív jsme já, Terka a Jirka stáli u sebe, ale jak začal koncert, Jirka zařval "tak se tu vy dva opatrujte" a zmizel do kotle. Vrátil se na konci úplně potěšenej, zpocenej a hýřil štěstím. Prostě si užil trošku toho násilí. Hadouken! byli ale fakticky fenomenální, měli krátký písničky (to asi proto, aby si lidi od toho zabíjení trošku odpočali. Frontman tam řval na lidi, ať si pod pódiem utvořej "circle of death" a tam, ať si klidně pochcípaj. Vůbec celkově se to neslo v nádechu: Klidně si tu házejte cihly do ksichtu, my vám k tomu jen budem hrát, abyste si to užili ještě víc. Což bylo skvělý. A Tadeáš chytnul bubeníkovu paličku. Hajzl!

ARCTIC MONKEYS [85%]

Kvůli téhle skvělé kapele jsem na RfP vlastně jel! Do kotle jsem samozřejmě šel ihned, fronta se stála, to rozhodně jo. Jirka nás zase opustil, takže jsme tam s Terkou stáli sami. Já ji pořád nějak držel, aby nezmizela, protože je to holka a takovej dav byl na všechny celkem maso a já zrovna nestál o to, aby domů přijela ve třech vlacích. Vypadalo to asi hodně divně, když jsem se pak dověděl, ať ji nechám být. A když to začalo vypadat, že v mojí brašně je na sračky foťák i mobil i brýle, zmizel jsem někam dozadu. Tam jsem objevil skvělej strom, na kterej jsem vylez a užíval si to ještě víc, protože jsem měl nejlepší rozhled, moh jsem fotit jak ďábel a taky na I Bet That You Look Good On The Dancefloor zavolat Kubovi a dát mu ji celou poslechnout. Jenže co mě fakt sralo, tak byl jejich naprosto neosobní přístup. Alex si tam něco mumlal pod fousy, nijak koncert neprožíval a hned jak skončili, tak odjeli. Chovali se jako velký hvězdy a na to já si flusnu teda, to jo. Byli úžasní, miluju je, ale tak kurva, jeden stage-diving by snad přežili, ne?

Navrch mě nasralo, že jsem nestihl Xaviera Baumaxu, což byl nejsmutnější zážitek dne. Ne, nemohla to prostě být nejdokonalejší sobota mýho života, prostě nemohla. Zítra to však napravím historkou, jak největší kalič světa Jirka ovládnul celej festival, jak jsem se málem posral z The Kooks a .... no, nechte se prostě překvapit.

2 komentáře:

  1. :D tak konečně díky festivalovým listům vím, jak ten bájný iHyik vypadá:D
    jinak hezký report... ovšem musím říct, že toho Xaviho fakt lituj... jeden z nejlepších koncertů na RfP vůbec :)

    OdpovědětVymazat
  2. a sakra, moje identita byla prozrazena :))
    O Xavim mi ani nemluv, ještě teď brečím :(

    OdpovědětVymazat