úterý 12. května 2009

Dobrovský - pokračování a snad i ukončení

Před chvílí jsem dotelefonoval s vedoucím prodejny v Brně Jiřím Hauskou. Vyříkali jsme si to, oba jsme podali dva úhly pohledu na věc. Já, že jsem naštvanej, že jsem nemohl vědět, jestli podnikl kroky, jestli se o moje peníze staral, jestli to náhodou nehodil do části mozku "koš". On zase, že se opravdu snažil s tím něco dělat, že stál o to, abych ty peníze opravdu dostal a že jsem pošlapal jeho jméno. Ano, pošlapal, to rozhodně popírat nebudu. Proto tedy z předchozího článku smažu alespoň vulgarismy, kterými jsem ho napadl, myslím, že bystrý čtenář už si sám domyslí. Ovšem podle hovoru se musím Jiřímu Hauskovi omluvit. Protože (doufám) opravdu něco dělal, urgoval to tam, kam mohl a jedno mu to nebylo. Není to ale ten druh omluvy, kdy beru všechno zpět a říkám "super, všechno dobrý, podáme si ruce". Je to druh omluvy, kdy jsem jej nařknul z toho, že na mě kašlal.

Zkuste se vžít do moji role. Osm (či kolik) měsíců nedostanu výplatu. Osm (či kolik) měsíců se to řeší (přes něj, jinde se s náma nebavili). Osm (či kolik) měsíců jsem jen žil v nenávisti vůči němu a celý firmě. Osm (či kolik) měsíců jsem na všechny lidi, kteří do toho řetězu patřej, nezáleží, jestli jsou na začátku či na konci, nadával. Podle mě naprosto oprávněně. To, že jsem se zachoval jak jsem se zachoval, podle mě nebylo špatné. Protože to konečně vedlo k nějaké rozumné konverzaci. Celý to peklo snad konečně skončilo. Pokud ale ty peníze fakt nebudou do slibovaného 17.5., rozjedu to znova - tentokrát to však nebude se jménem Jiřího Hausky. Pokud mi řekl do telefonu úplnou pravdu, jsem ochoten se mu v rámci možností omluvit. Můj náhled na jeho osobu to ale vůbec nemění. Neodvolávám tedy to, co jsem napsal. Jen upravuju informace.

Jiří Hauska se tady snažil pomoct mi. Budu mu věřit. Uvnitř velký války s knihkupectvím Dobrovský, kterou jsem rozherál tedy vězela ještě jedna menší. Moje a jeho. Ta, která to lepila a ta, která to možná rozlepí. Pokud tedy čtete dva články, které jsem o Dobrovském napsal, vnímejte je prosím tak, že flušu na firmu pětkrát po sobě, na pana Hausku jen prskám. Protože už nikdy s ním nebudu vycházet, už nikdy si o něm nebudu myslet nic dobrého. Je hezké, že se snažil, ale pokud to nikam nespělo a pokud mu vadí, jak se firma chová k brigádníkům, tak ať tam nepracuje. Spokojené tak snad budou obě strany.

Rád bych tedy tuto záležitost ukončil. Zážitky máme všichni, safari to bylo hnusný, na tuhle projížďku už nikdy nepojedu a nikdo mě tam nedostane. Je to rozhodně pěknej příběh pro chvíle nudy, kdy se konverzace na večířku přesenuje k počasí. Je to výhružka pro ostatní, je to svinstvo, co plave kanálem a proplouvá. Je to nežádoucí reklama, která zafungovala. Pohnula se situací. Nebýt jí, nemuselo bejt nic. Díky ti, Tomáši, že nejsi uprdlej chlapeček, co si nechá všechno líbit. Život je evoluce a silnější přežije. Kdo se neozve, chcípne. Život se vás neptá, jestli jste dojel vteřinu po tom, kdo dojel první (to už nevím, odkud jsem to sebral). Vemte si z toho příklad a doufejte, že se vám to nikdy nestane. Já vám budu držet palce. Ale přecijen: "ani leporelo!"

Pokud jsem u vás klesnul na nulu, pokud jste mě zabanovali, pokud už spřádáte sítě, jak mě polapit, pokud mi zítra dojde obsílka a bude od někoho z vás, tak mi to snad bude muset bejt jedno. Stížnosti mi pište tam dolů, kam se píšou normálně. Tak co? Lepší?

1 komentář:

  1. Jen tvrdě do něj xD Příště nezapomeň na smlouvu.. bys zašel k policajtům a bylo by to :D

    OdpovědětVymazat