středa 24. června 2009

Transformers: Revenge of the Fallen [85%]

V úterý jsem vyrazil na předpremiéru. Natěšenej. S Nikem a Tomem jsme nakoupili Top Topic, Fantu, dvoje brambůrky a troje jogurto-jahodový milky ve slevě. Takhle vybavení jsme byli jako divá vesnická zvěř vypuštěni do víru velkoměsta Brna. Pravděpodobně film roku (před shlédnutím) byl předpremiérově hrán v Palace Cinemas. Jaký to div, jaké to štěstí a veselí. Vrazíme zadnice do vypolstrovaných sedaček a jedém!

O dvě a půl hodiny, jednu fantu, dvě milky, top topic a brambůrky později...

Stručně a jasně: Příběh je (ne)čekaně vcelku sračka - protože všichni víme, co nám naservírovala jednička. Výbuchy jsou naprosto exceletní, bojové scény (ta lesní obzvlášť) ještě lepší, ale opravdu nepřenesu přes srdce, že pád auta ze sto metrů neroztříská auto na cucky a ty tři, co v něm seděli zachrání airbagy. Stejně tak nemůžu věřit tomu, že uletí kus pyramidy a Devastatora (kterej mimochodem vcucne půl města, ale dva mrňaví človíčci se udržej na klacku), jen hrdinný Simmons pyšně (s americkou vlajkou na hrudi) stojí na divu světa aniž by zavrávoral. Hláška "nebyl to úplně nejlepší hod" mě však zase zbavila pitomého pocitu nedomyšlenosti. Ostatně, toho pocitu mě zbavila i Megan Fox (VYKŘIČNÍK) a ten detonační konec, kdy si asi Bay řekl, že jeden Egypt nebo dva - navždy pohřben pod pískem - už beztak nikoho nezajímá.

Konečný verdikt: Jedině barbar by počkal na DVD anebo na televizní premiéru. Protože přesně kvůli takovým filmům se chodí do kina. Tohle od filmu chcete - odreagovat se a jít domů s pocitem, že jste si užili večer.

Jestli jste (jako vždy) s "recenzí" nespokojení, navštivte plnohodnotný Hurleyho nášup s osmi a brusinkama.

Žádné komentáře:

Okomentovat